Vandalisme

Vandalisme

BUURT EN VERENIGINGEN SLAAN HANDEN IN ELKAAR EN MAKEN DE PAROCHIEZAAL TERUG IN ORDE

Op de oproep tot respect voor Meulenberg en de parochiezaal zijn heel wat positieve reacties gekomen van de verschillende gemeenschappen en verenigingen van Meulenberg. Zelfs de Turkse ambassade heeft zijn steun voor onze inspanningen meegedeeld.

Iedereen wil dat Meulenberg er goed uitziet en een positieve uitstraling krijgt. Er is al zo veel negatieve berichtgeving geweest. Het is tijd dat Meulenberg positief in het nieuws komt. Het is tijd verandering !

Buurt en verenigingen staan de handen in elkaar en gaan, met de hulp van technische dienst van de gemeente, aan de slag. Op donderdag 12 april om 10 uur komen we samen aan de parochiezaal om bij een koffie of een thee, het werk te bespreken en afspraken te maken. Vrijdag 13 april beginnen ’s morgen de voorbereidende werken. Vanaf maandag 16 april wordt de hele week zowel in de voor- als namiddag gewerkt. We hopen vrijdag rond 12 uur klaar te zijn.

Iedereen die wil meehelpen, ook al is het maar een halve dag, is van harte welkom.

Het zal voor alle families en verenigingen een hele opluchting zijn om opnieuw in mooie uitziend gebouw te kunnen samenkomen of te feesten. Het werk dat we samen doen, zal positief afstralen op de buurt. We danken alvast iedereen die komt meehelpen en zijn steentje bijdraagt aan het nieuwe Huis van Abraham, het multicultureel gemeenschapscentrum van Meulenberg !!

WIJ VRAGEN RESPECT VOOR MEULENBERG EN DE PARAGIEZAAL

Meulenberg
Vandalisme


De Parochiezaal van Meulenberg wordt gebruikt door de wijkvereniging en voor familiefeesten. Nu is het gebouw door vandalen voor de zoveelste keer ernstig beschadigd. Enkele jonge mensen hebben voor duizenden euro’s schade aangebracht. Veel medebewerkers ervaren dat als een gebrek aan respect.

De voorbije 2 jaar is er voor 20 000 euro schade aan de parochiezaal toegebracht en dit kan niet blijven duren. Wellicht denken de betrokken jongeren niet aan de gevolgen indien ze gepakt worden. Er ligt namelijk een stevige factuur op hen te wachten (en indien zij minderjarig zijn, zullen hun ou20ders de rekening gepresenteerd krijgen).

Dergelijke gevolgen willen wij liever vermijden, vandaar dat wij van plan zijn acties te ondernemen om de graffiti te verwijderen, met de jongeren in gesprek te gaan en hen de kans te geven hun ideeën op een andere manier te communiceren en hiermee te stoppen, en de parochiezaal opnieuw te stellen voor iedereen in de wijk.

Vinden jullie het ook belangrijk dat er opnieuw respect wordt getoond voor Meulenberg en voor de parochiezaal ?

Ja ? Wij ook. Mensen van verschillende vereniging, nationaliteiten en godsdiensten zetten er hun schouders onder om van de parochiezaal een ‘Huis van Abraham’ te maken waar iedereen welkom is, verenigingen en families, en waarbij niemand wordt uitgesloten.

Help ons en doe mee !