huis van abraham

Huis van Abraham

De Parochiezaal van Meulenberg wordt gebruikt door de wijkvereniging en voor familiefeesten. Nu is het gebouw door vandalen voor de zoveelste keer ernstig beschadigd. Enkele jonge mensen hebben voor duizenden euro’s schade aangebracht. Veel medebewerkers ervaren dat als een gebrek aan respect.

Parochiezaal

De voorbije 2 jaar is er voor 20 000 euro schade aan de parochiezaal toegebracht en dit kan niet blijven duren. Wellicht denken de betrokken jongeren niet aan de gevolgen indien ze gepakt worden. Er ligt namelijk een stevige factuur op hen te wachten (en indien zij minderjarig zijn, zullen hun ouders de rekening gepresenteerd krijgen).

Dergelijke gevolgen willen wij liever vermijden, vandaar dat wij van plan zijn acties te ondernemen om de graffiti te verwijderen, met de jongeren in gesprek te gaan en hen de kans te geven hun ideeën op een andere manier te communiceren en hiermee te stoppen, en de parochiezaal opnieuw te stellen voor iedereen in de wijk.

Vinden jullie het ook belangrijk dat er opnieuw respect wordt getoond voor Meulenberg en voor de parochiezaal ?

Parochiezaal

Ja ? Wij ook. Mensen van verschillende vereniging, nationaliteiten en godsdiensten zetten er hun schouders onder om van de parochiezaal een ‘Huis van Abraham’ te maken waar iedereen welkom is, verenigingen en families, en waarbij niemand wordt uitgesloten.

Help ons en doe mee !

BUURT EN VERENIGINGEN SLAAN HANDEN IN ELKAAR EN MAKEN DE PAROCHIEZAAL TERUG IN ORDE

Op de oproep tot respect voor Meulenberg en de parochiezaal zijn heel wat positieve reacties gekomen van de verschillende gemeenschappen en verenigingen van Meulenberg. Zelfs de Turkse ambassade heeft zijn steun voor onze inspanningen meegedeeld.

Iedereen wil dat Meulenberg er goed uitziet en een positieve uitstraling krijgt. Er is al zo veel negatieve berichtgeving geweest. Het is tijd dat Meulenberg positief in het nieuws komt. Het is tijd verandering !

Parochiezaal

Buurt en verenigingen staan de handen in elkaar en gaan, met de hulp van technische dienst van de gemeente, aan de slag. Op donderdag 12 april om 10 uur komen we samen aan de parochiezaal om bij een koffie of een thee, het werk te bespreken en afspraken te maken. Vrijdag 13 april beginnen ’s morgen de voorbereidende werken. Vanaf maandag 16 april wordt de hele week zowel in de voor- als namiddag gewerkt. We hopen vrijdag rond 12 uur klaar te zijn.

Iedereen die wil meehelpen, ook al is het maar een halve dag, is van harte welkom.

Parochiezaal
Parochiezaal

Parogie zaal Meulenebrg; dernekier tarafibdan ve aile etkinlikleri için kullanilmaktadir. Fakat suan bina bir çok kez yapilan vandallardan ( saldirilardan) ötürü asiri hasar görmüstür. Bazi kisiler bir kaç bin hasar vermistir. Mahalie sakinleri bunu saygisizlik olarak tanimliyor.

Parochochiezaal’a Son 2 yil içerisinde yaklasik 20.000 euroluk zarar verilmistir. Buna bir çözüm bulmak zoundayiz. Galiba buna yapan gençles eger yakalanirlarsa bunun sonuçlarini bilmiyorlar. Yakalandiklari takdirde para cezasi ile suçlanbilirler eger 18 yasindan kuçukler ise bu ceza tarafindan ödenir.

Bu gibi sonuçllari önlemek için harekete geçip, duvarda ki graffiti yi silmek ve gençierie iletisime geçmek istiyoruz. Bu sekilde onlara bir sans verip, onlarinda fikirlerini degerlendirip kendilerini daha uygun bir sekilda ifade etme sansi vermek istiyoruz. Dolayisiyla parochiezaal’i tekrar herkesin kullanabilecegi uygun bir hale getirmek istiyoruz.

Sizde Meulenberg ve parochiezaal için bir baslangiç yapmak istermisiniz ?

Parochiezaal